20/06/2024

GSS Ljubuški

Bilo gdje, bilo kada… Anywhere, anytime …

U OŠ Tina Ujevića u Vitini održana edukacija učenika i zaposlenika škole

U organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Osnovnoj školi Tina Ujevića u Vitini održana je edukacije učenika i zaposlenika škole iz područja zaštite i spašavanja.

 

U provedbi edukacije osim zaposlenika Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke sudjelovali su volonteri iz Srednje medicinske škole u Ljubuškom i Crvenog križa Ljubuški, pripadnici Gorske službe spašavanja Ljubuški, Javne vatrogasne postrojbe Ljubuški, Policijske uprave Ljubuški i zaposlenici Doma zdravlja Ljubuški.

 

U prvom dijelu edukacije provedena je vježba evakuacije i spašavanja učenika i zaposlenika škole. Evakuacija je provedena u obje smjene. U drugom dijelu edukacije prikazan je promotivni 11-minutni edukacijski film o prirodnim i drugim nesrećama, kao i o ponašanju u slučaju pojave istih.

 

Ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović je pozdravio učenike i zaposlenike škole i pripadnike žurnih službi i istaknuo važnost provođenja edukacije iz područja zaštite i spašavanja s posebnim naglaskom na vježbu evakuacije, te predstavio letak o ponašanju u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća koji je podijeljen učenicima i zaposlenicima škole.

 

Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke